ایرلاین (Koniklijke Luchtvaart Maatschapij) که به اختصار، کی ال ام (KLM) نامیده میشود، بخشی از شرکت هواپیمایی ایرفرانس-کی ال ام است. با کلیک سفر، همراه باشید تا با این ایرلاین هلندی بیشتر آشنا شوید.
شرکت KLM پیش از ادغام در ایرفرانس هواپیمایی ملی هلند بهشمار میرفت. در زبان انگلیسی این شرکت به نام Royal Dutch KLMیا هواپیمایی سلطنتی هلند، شناخته میشود. شرکت ایرفرانس-کی ال ام یک شرکت فرانسوی-هلندی است که تحت قوانین کشور فرانسه قرار دارد و پایگاه اصلی آن در نزدیکی فرودگاه شارل دوگل پاریس واقع شده است. این شرکت همچنین بزرگترین هواپیمایی اروپا نیزبهشمار میرود. (از نظر حجم مسافر، میزان درآمد سالیانه و مسافت طی شده) کی ال ام در سال ۲۰۰۴ میلادی بیش از ۶ میلیون مسافر را جابجا نموده است. دو شرکت ایرفرانس و کی ال ام پس از ادغام نیز با نشانهای اختصاصی خود پرواز میکنند.
تاریخچه ایرلاین KLM
کی ال ام درروز ۷ اکتبر سال ۱۹۱۹ میلادی تأسیس شد. این شرکت بیشترین پروازهای بدون بار و ارزان، میان آسیا اروپا و آمریکا را انجام میدهد. این موضوع کی ال ام را به قدیمیترین شرکت هواپیمایی جهان که هنوز تحت نام اولیه خود فعالیت میکند تبدیل کردهاست. اولین پرواز کی ال ام در روز ۱۷ می، سال ۱۹۲۰ و در مسیر لندن به آمستردام انجام گرفت. تنها مسافران این پرواز دو خبرنگار انگلیسی و تعدادی روزنامه بودند. جری شاو، خلبانی این پرواز را به عهده داشت. اما پروازهای منظم شرکت از سال ۱۹۲۱ آغاز شد. در آن زمان کی ال ام پروازهای مختلفی را از آمستردام به مقصد شهرهایی چون روتردام، بروکسل، پاریس، لندن، برمن، کپنهاک و مالمو با هواپیماهای فوکرانجام میداد. پروازهای بین قارهای شرکت در سال ۱۹۲۹ با پرواز به کلونی در اندونزی آغاز شد. این پرواز توسط هواپیماهای فوکر F7-B انجام میگرفت. اولین پرواز این شرکت بر فراز اقیانوس اطلس، در دسامبر سال ۱۹۳۴ به مقصد کوراکوا آغاز شد. در ۲۱ ماه می سال ۱۹۴۶ کی ال ام پرواز منظم آمستردام به نیویورک را راهاندازی نمود. نخستین پرواز شرکت برفراز قطب شمال در سال ۱۹۵۸ و به مقصد ژاپن انجام شد.
KLM در سال ۲۰۱۶ توانست عنوان وقت شناسترین ایرلاین دنیا را به خود اختصاص دهد. اغلب ۹ پرواز از ۱۰ پرواز این ایرلاین به موقع یا قبل از زمان مقرر به مقصد میرسد. حتی KLM را به عنوان وقت شناسترین ایرلاینی که پرواز لندن به آمستردام را اجرا میکند نیز برگزیدند.
مقاصد هواپیمایی KLM
شرکت هواپیمایی کیالام هماکنون به بیش از ۱۳۰ مقصد در جهان و به 5 قاره، پروازهای مسافربری و باربری انجام میدهد و یکی از اعضای اصلی کارتل هوایی اسکای تیم آلیانس است. پروازهای این شرکت هواپیمایی در ایران، از سال۱۳۹۵، از تهران به مقصد آمستردام دوباره از سر گرفته شد. این ایرلاین، از نظر حجم مسافر، میزان درآمد سالانه و مسافت طی شده بزرگترین شرکت هواپیمایی اروپا به شمار میرود و یکی از امنترین خطوط هوایی جهان است.
کلاسهای پروازی هواپیمایی KLM
پروازهای ایر لاین KLM در دو کلاس اکونومی و بیزنس انجام میشوند. اکونومی کلاس خود به دو گروه پروازی بین قاره ای و درون اروپا تقسیم می گردد. خدماتی که در هر دو ارائه می شود، تقریبا شبیه یکدیگر هستند. صندلیهای این کلاس پروازی قابلیت خم شدن به عقب تا ۹ سانتی متر را دارد. پریز برق، جای پای تا ۸۱ سانتی متر و همچنین صرف یک وعده غذای داغ از جمله امکانات ارائه شده به مسافران در این کلاس پرواز است. اکثر پروازهای بین قارهای، دارای صفحه نمایشگرهای اختصاصی هستند که فیلمها و برنامههای تلویزیونی متعددی را در طول پرواز نشان میدهند.
خدمات ورلد بیزینس کلاس، در بیشتر هواپیماهای کی ال ام به مسافران ارائه می شود. صندلی های این کلاس پروازی، قابلیت برگشت به عقب تا ۱۸۰ درجه و نیز بلند شدن تا ۲۷۰ سانتی متر را دارند. مسافران از یک پریز برق و نیز یک صفحه نمایش ۱۷ اینچی برای سرگرمی شخصی نیز بهره مند هستند. هواپیماهای ورلد بیزینس، هواپیماهای ایرباس A330-200 هستند که صندلی های مناسب برای خواب دارند. حمل چمدان های بیشتر و امکان اتصال به اینترنت وای فای از دیگر خدمات این مدل کلاس پروازی است. فرش هایی که از مواد بازبافتی یونیفرم های کارکنان سابق این شرکت بافته شده، بهترین غذاهای منوی هلندی و انواع سرگرمی هایی که در طول سفر برای شما محیا است، نمی گذارد تا شما از این سفر لذت نبرید. همچنین شما می توانید از فروشگاه های معاف از مالیات داخل هواپیما خرید کنید.
کلاس یوروپ بیزینس شامل خدمات مخصوص برای پروازهای درون قاره ی اروپا است. مسافران پروازهای اروپا این امکان را دارند که اجازه حمل بار بیشتر داشته باشند، اولویت در check in و نیز تحویل بار داشته باشند و دسترسی سریع تر به کنترل های امنیتی و پاسپورت را دارا باشند. همچنین صندلی های این کلاس پروازی قابلیت خم شدن به جلو و عقب تا ۹ سانتی متر را دارند و متناسب با ایمنی ستون فقرات طراحی شده اند. پریز برق، پتو و بالش نیز برای مسافران قرار داده شده است.
امکانات خاص هواپیمایی klm
کلاس پرواز ویژه از کشور مبدا به مقصد آسیا: برای مسافرانی که به ۴ کشور چین، ژاپن، کره جنوبی و هند مسافرت می کنند، امکانات ویژه ای در این کلاس پروازی در نظر گرفته شده است. غذاهایی که متناسب با پرهیز های مذهبی است، فیلم های زیرنویس دار و یا دوبله شده و خدمه ی پروازی که به زبان آن ها مسلط هستند را دارا می باشند.
غذاهای هواپیما اغلب قابل قبول بوده و در پروازهای اروپایی معمولا اسنک و ساندویچ را شامل میشوند. در پروازهای طولانیتر، مسافران اکونومی دو گزینه غذای گرم پیش رو داشته ضمن اینکه هنر و خلاقیت سرآشپزهای هلندی درتهیه غذاهای بیزنس کلاس قابل توجه است. سرو غذاها در نهایت با پنیر و نوشیدنی به پایان میرسند.
بار مجاز
ابعاد باری که با خود داخل هواپیما میبرید باید بین ۵۵.۳۵.۲۵ سانتی متر باشد و وزن آن نیز نباید از ۱۲ کیلوگرم بیشتر شود. با توجه به اینکه میتوانید دو کیف به همراه داشته باشید باید کیف کوچکترتان ابعادی کمتر از ۴۰x۳۰x ۱۵ سانتی متر باشد. اگر این محدودیتها را رعایت کنید هزینهای برای بارتان متحمل نخواهید شد اما به ازای هر کیف دستی بیشتر باید ۴۴ یا ۵۵ دلار خرج کنید. چمدان قسمت بار باید مساحتش ۱۵۸ سانتی متر بوده و نهایتاً ۲۳ کیلو وزن داشته باشد. البته اعضای KLM فلایینگ بلو، گلد یا سیلور میتوانند دو چمدان تحویل دهند.
تلخ ترین حادثه هوایی
قدیمی ترین ایرلاین جهان که با نسل های ابتدایی هواپیماها در جهان شروع به کار کرده از سال های ابتدایی تا دهه ۷۰ میلادی حوادث هوایی تلخی را پشت سر گذاشته است؛ حوادثی که منجر به مرگ سرنشینان هواپیما شده است و تلخ ترین حادثه هوایی در دنیا را هم شامل می شود. اما از دهه ۷۰ به بعد حادثهای که منجر به مرگ تعداد زیادی از سرنشینان شود برای این ایرلاین ثبت نشده، هرچند حوادثی برای هواپیماهای کوچکتر رخ داده است. این موضوع نشان از تجربه بالا و ایمنی پروازهای کی ال ام دارد.
با این حال مرگبارترین حادثه تاریخ هوانوردی مربوط به هواپیمایی KLM در سال ۱۹۷۷ میلادی است. در این حادثه بوئینگ ۷۴۷ کی ال ام در فرودگاه تنریف جزایر قناری اسپانیا بدون اخذ اجازه پرواز اقدام به تیک آف کرد که با بوئینگ ۷۴۷ پن امریکن ورد برخورد کرد و منجر به مرگ ۵۸۳ نفر از سرنشینان دو هواپیما شد. حادثه فرودگاه تنریف در باند فرودگاه لوس رودئوس (که در حال حاضر تحت عنوان فرودگاه تنریف شمالی شناخته میشود) واقع در جزیره تنریف که یکی از جزایر چندگانه جزایر قناری اسپانیا محسوب میگردد با یکدیگر برخورد کردند به وقوع پیوست. عدم اخذ اجازه پرواز از برج مراقبت توسط خلبان کی ال ام عامل این فاجعه بود که ۵۸۳ نفر تلفات برجای گذاشت که تا امروز مرگبارترین سانحه برای سرنشینان هواپیما در تاریخ هوانوردی است.
در نتیجه حادثه، چندین اقدام احتیاطی امنیتی برای جلوگیری از یک فاجعه این قدر از زمان وقوع دوباره رخ داد. جامعه بین المللی هواپیما موافقت کرد که انگلیسی ها را به عنوان زبان مشترکی برای تعاملات کنترل ترافیک هوایی استفاده کند و مجموعه ای از عبارات استاندارد را در اختیار همه اطلاعات بین پرواز قرار دهد. پس از حوادث تنریف، اصطلاح "خاموش" تنها زمانی استفاده می شود که یک پرواز تایید شده برای خروج از فرودگاه انجام شود.